consent

consent

zorg

zorg

gemeenten

gemeenten

bedrijven

bedrijven

onderwijs

onderwijs

gezin

gezin

individueel

individueel

Als een vis in het water

door Karien Dommerholt

Kan je leren zwemmen zonder water? Of leren worstelen zonder tegenstander?

Nee, drijven op het water moet je ervaren, alleen van water word je nat en je kunt jezelf niet in een houdgreep nemen. Veel vaardigheden leer je alleen in de juiste omgeving, in de praktijk. Dat geldt ook voor effectiever samenwerken. Daarom zien we regelmatig ‘spellen’ als leermethode in ‘niet spel situaties’ zoals professionele organisaties en werksituaties. Ik ben ervan overtuigd dat de beleving en ervaring die je opdoet in een ‘serious game’ onmisbaar zijn om organisaties duurzaam te verbeteren.

spel aug2016Vanuit die overtuiging heb ik samen met Baudy Wiechers en Rachel Kruk het Ger-Consentspel ontwikkeld voor de C.O.N.S.E.N.T.-methode®. Voor mij zijn de belangrijkste waarden van de C.O.N.S.E.N.T.-methode® gelijkwaardigheid en een waardevrije dialoog.

De gestructureerde gesprekstechniek geeft duidelijke kaders en schept zo de ruimte voor nieuwe inzichten en vrijheid voor de deelnemers aan het gesprek. Maar het is essentieel om het zelf te ervaren en te voelen, zoals het water waarin je blijft drijven als je leert zwemmen.

In het spel neem je deel als jezelf en neem je besluiten om zo plezierig mogelijk met elkaar te verblijven in een aantal Mongoolse Gers. Het Ger-Consentspel is een houten bordspel dat je met een groep mensen, collegae, vrienden of in je gezin kunt spelen. Samen met de andere deelnemers aan het spel leer je op een nieuwe manier samenwerken, help je elkaar de oude gewoonten achterwege te laten en een nieuw pad te bewandelen.

Wat werkt voor jou het beste om iets te leren en waarom? Deel het hieronder met ons!

spel aug2016quote karien

Heb jij zin om de C.O.N.S.E.N.T.-methode® te ervaren door het Ger-Consentspel te spelen? Neem dan contact op met een van de Trainers.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Laat je reactie achter

  1. Posting comment as a guest.
0 Characters
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location

ster online 391x404

Voor je gemak hebben we de online opties voor je gebundeld op één pagina. Klik op de ster om te zien wat je vanuit huis kunt doen!

Maak effectief besluiten nog leuker! Ontvang de:

1. Gespreksetiquette
2. Van Motie tot Besluit

En ga meteen aan de slag!

Gerelateerde artikelen

ontwerp & techniek WEBJONGENS © 2019 - in opdracht van Infini.nu

Deel dit artikel

Heb je iets gehad aan dit artikel? Deel het dan in je eigen netwerk!