online

online

zorg

zorg

gemeenten

gemeenten

bedrijven

bedrijven

onderwijs

onderwijs

gezin

gezin

individueel

individueel

De CONSENT-methode gaat Internationaal!

Dit jaar bezocht ik al verschillende buitenlanden. Voor een retraite, als vrijwilliger in een Grieks vluchtelingenkamp, voor een feest met onze oude buren uit de periode dat we in Frankrijk woonden en voor vakantie. Op al deze plekken voerde ik gesprekken over de CONSENT-methode®. Tja, als er gevraagd wordt wat ik in het dagelijks leven doe kan ik het natuurlijk niet laten om over mijn grote passie te vertellen.

Nu beslaat het Nederlands maar een klein taalgebied en daarom heb ik de afgelopen tijd dus behoorlijk geoefend in het vertellen over wat de CONSENT-methode® inhoudt in een andere taal, vooral in het Engels. Best lastig in het begin, maar ook hier geldt: Oefening baart kunst. Ik leer de juiste woorden gebruiken, de juiste manier van uitleggen. Het gaat steeds soepeler en mensen begrijpen steeds beter waar het om gaat.

Er was al langer een verlangen om tegemoet te komen aan vragen die we kregen van mensen die de Nederlandse taal niet machtig zijn, maar wel graag met onze methodiek aan de slag willen.

En tadaa… daar is ons Kleintje 'Besluit met CONSENT' in het Engels. Een kennismaking met de methodiek, of als hulpmiddel om aan anderen uit te leggen waar je zelf zo enthousiast over bent. Het is een mooie compilatie geworden van de ervaringsverhalen uit de andere boeken om zo de diversiteit van toepassingen aan te geven en mogelijkheden zichtbaar te maken.

Wat ik zo leuk vind? Op het moment dat wij aandacht gingen geven aan een Engelse versie, kregen we verschillende verzoeken binnen voor een vertaling van de methodiek. Kunnen we vanaf nu aan tegemoet komen! Wij zijn erg blij en tevreden met de terminologie waar we op uit gekomen zijn, want dat was best een spannend onderdeel en behoorlijk belangrijk!

We hebben de smaak te pakken. Binnenkort verschijnt ons prentenboek over de methodiek en die komt meteen uit in het Nederlands en twee andere talen, Een meertalig prentenboek dus. Welke talen vind jij dat we moeten kiezen? Laat het ons weten, dan kunnen we het meenemen in onze keuze, want die hebben we nog niet gemaakt.

Ons Kleintje 'Besluit met CONSENT' in het Engels bestel je hier. Ook hebben we sinds deze week een Engelse webpagina die je door kunt sturen aan mensen die geen Nederlands spreken, maar je wel graag wilt laten kennismaken met consent!

 

Reacties (2)

This comment was minimized by the moderator on the site

Dank je wel Marike,
Wat leuk te horen dat je nu in Frankrijk woont en hier in Nederland betrokken bent geweest bij De Ontdekking!
Zelf heb ik ook in Frankrijk gewoond en we hadden onlangs nog iemand die in Frankrijk woont, bij ons de training...

Dank je wel Marike,
Wat leuk te horen dat je nu in Frankrijk woont en hier in Nederland betrokken bent geweest bij De Ontdekking!
Zelf heb ik ook in Frankrijk gewoond en we hadden onlangs nog iemand die in Frankrijk woont, bij ons de training gedaan heeft en graag iets in Frankrijk wil gaan doen. Pleit er dus allemaal voor om het prentenboek ook in het Frans te vertalen;).

Lees meer
Baudy Wiechers
This comment was minimized by the moderator on the site

Hallo samen,

Wat mooi om zo´n natuurlijke, spontane groei te zien! Ik woon in Frankrijk en heb enkele democratische scholen bezocht, onder andere bij Toulouse. Ik heb de indruk dat mensen hier veel aan de CONSENT methode kunnen hebben, zeker...

Hallo samen,

Wat mooi om zo´n natuurlijke, spontane groei te zien! Ik woon in Frankrijk en heb enkele democratische scholen bezocht, onder andere bij Toulouse. Ik heb de indruk dat mensen hier veel aan de CONSENT methode kunnen hebben, zeker omdat de Franse cultuur van oudsher nogal polemisch is ingesteld en mensen beginnen te ontdekken dat het ook anders kan. Wat mij betreft wordt de tweede taal dan ook Frans, en als jullie iemand nodig hebben in het Franstalig gebied dan houd ik me, als voormalig begeleider van de Ontdekking in Drenthe van harte aanbevolen!

Lees meer
Marike Schuitemaker
Er zijn nog geen reacties

Laat je reactie achter

  1. Posting comment as a guest.
0 Characters
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location

thumb kleintje online 253x253

Geef rust & structuur aan je online overleg!

Een klein boekje om een allereerste indruk te krijgen en vandaag de eerste stap te zetten.

Speciaal gericht op online gebruik en dus dit is een download.

Maak effectief besluiten nog leuker! Ontvang de:

1. Gespreksetiquette
2. Van Motie tot Besluit

En ga meteen aan de slag!

Geschreven door:

Baudy Wiechers

Baudy Wiechers

Bevlogen & daadkrachtig

e-mail  website facebook linkedin

Gerelateerde artikelen

ontwerp & techniek WEBJONGENS © 2019 - in opdracht van Infini.nu

Deel dit artikel

Heb je iets gehad aan dit artikel? Deel het dan in je eigen netwerk!