Een standpunt innemen… Pffff, wie zit er nu te wachten op wéér iemand die - ongevraagd - een mening de wereld in tettert? Veel te vaak grijpen mensen een mening vast, gebruiken deze als reddingsboei in een onzekere situatie en vergeten ze naar andere meningen te luisteren. Maar goede communicatie, in gesprek zijn, gaat over verwachtingen afstemmen en samen constructief oplossingen bedenken.
Wie wel eens aan een CONSENT-kring heeft deelgenomen heeft kunnen ervaren dat het in de meningsvormende ronde handiger is om eerst even de verschillende uitgangspunten te horen en daarna te verdiepen. Beginnen met rekening houden met anderen (denken voor anderen) geeft een heel knullige situatie. Als niemand namelijk behoeften of gezichtspunten communiceert dan weet ook niemand waar rekening mee gehouden moet worden. “Assumption is the mother of all fuck-ups” (aanname is de moeder aller puinhopen)...
In die zin vonden wij (= de trainers van de CONSENT-methode) het zinvol om een standpunt te communiceren. Dit standpunt is heel simpel:
Onze trainingen zijn toegankelijk voor iedereen
Toelichting:
Wat kun je van ons verwachten?
We komen fysiek bij elkaar als dit mogelijk is op een locatie die voor iedereen toegankelijk is. Voor onze trainingen ‘open inschrijving’ kiezen we dus een goed bereikbare locatie en voor de lunch houden we zo veel mogelijk rekening met dieetwensen. Op deze locaties gelden geen beperkingen waardoor mensen buitengesloten worden. Geen kledingvoorschriften, geen verplichte corona-QR, geen leeftijdsgrenzen… (of wat er dan ook verzonnen wordt).
Op deze website zie je welke bijeenkomsten online zijn en waar we de intentie hebben om fysiek bij elkaar te komen. Wat zinvol is, verschilt per bijeenkomst. Onze kennismakingsworkshop bijvoorbeeld is veel toegankelijker sinds we die online zijn gaan doen. Mensen kunnen vanuit alle windstreken laagdrempelig aanhaken. Bij trainingen is (deels) fysiek samenzijn van meerwaarde. Is het niet mogelijk om zonder beperkingen bij elkaar te komen, dan zijn de trainingsdagen online.
Geven wij een training “In company” dan regelt “de company” de locatie. Houd daarbij in je achterhoofd dat ons uitgangspunt inclusiviteit is. Ga er dus niet klakkeloos vanuit dat trainer(s) wel in het gewenste schoeisel of met een QR-code op zak zullen verschijnen.
Wat verwachten we van jou als je meedoet aan een workshop, training of opleiding?
Een open, nieuwsgierige en inclusieve houding. Je bent welkom en je mening is dat ook. Jouw gezichtspunt mag er zijn en dat betekent dat de gezichtspunten van anderen er dus ook mogen zijn. We gaan altijd in dialoog met de intentie om van elkaar te leren en in praktische zin werken we altijd toe naar afspraken waar alle betrokkenen hun consent aan kunnen geven.
Bij aanmelding gaan we er in de basis van uit dat je de tijd neemt en aandacht hebt voor de training (incl. huiswerk en evt. de reis er naartoe), toegang hebt tot internet & beeldbellen en dat je kunt meedoen met een Nederlandstalige training.
Heb je iets anders/aanvullends nodig om een training te kunnen volgen?
Meld je dan. Deel je behoeften met ons. We kunnen ALTIJD met de betrokkenen in overleg. Want hey, samen afstemmen en met consent besluiten nemen, dat is dus wat we doen! In de afgelopen jaren hebben we al oplossingen gevonden voor van alles: taalbarrières, botsende tijdzones, geen toegang tot internet/beeldbellen, snotneuzen… noem maar op.
Ben je ziek?
Daarvoor geldt wat altijd al gold: neem zo snel mogelijk contact op! Dan vinden we samen - ja, met consent - een passende oplossing.