fbpx
werk-en-prive-gescheiden-houden Gezin als proeftuin voor CONSENT - CONSENT-methode

Gezin als proeftuin voor CONSENT

Werk en privé gescheiden houden, dat is zó achterhaald! Wie vindt dat nou tegenwoordig nog?! Het maakt dingen nodeloos ingewikkeld, brengt afscheiding teweeg en laat veel kunde ongebruikt. Oké, misschien een beetje een stevige stelling, zie het maar als 'een gezichtspunt'. Niet meer en niet minder. Een manier van kijken waar je het misschien mee eens bent, misschien niet of er een beetje tussen in. Het is mijn waarheid, zoals er heel veel waarheden naast elkaar bestaan (ook die van jou), die allemaal even waar of onwaar zijn.

Misschien drukt bovenstaande een stukje frustratie van mij uit. Ik zie namelijk zoveel voordelen van het integreren van alles wat ik doe in mijn leven. Voor de duidelijkheid noem ik dat dan toch maar even het integreren van werk en privé. Het is voor mij niet mogelijk om iets te leren in mijn privé domein (bijvoorbeeld een bewustzijnstraining volgen, een week helpen als vrijwilliger in een vluchtelingenkamp op Lesbos, een verhelderend gesprek hebben met mijn kinderen) en dat los te zien van mijn werk en vice versa. Alle ervaringen die ik opdoe, hebben invloed op meerdere terreinen in mijn leven. Soms zie ik dat meteen, soms duurt dat wat langer.

Werken met gelijkwaardigheid kon ik volop toepassen in mijn eigen gezin omdat dat een gebied was waar ik invloed had op hoe ik e.e.a. wilde organiseren. Het werd de proeftuin van de CONSENT-methode en steeds meer gezinnen sloten aan. O.a. hierdoor kwamen we er achter dat er eigenlijk geen verschil zit in hoe je afspraken maakt en besluiten neemt in een gezin, een organisatie, een team, een onderneming, met vrijwilligers of neem maar elke willekeurige groep die samenwerkt en samen besluiten wil nemen. Door het privé geleerde te integreren in onze dagelijkse werkzaamheden, merkten we het effect in beide situaties en deden daar ons voordeel mee.

Binnen de CONSENT-methode maken onze meeste klanten kennis via hun werk kennis met deze manier van werken. Maar zou je dat ook thuis kunnen toepassen? Stel je voor dat er een totaal pakket ligt van materialen voor elke leeftijd wat wils, om dit in je gezin te gaan implementeren. Ja, net zoals je dat in je werksituatie zou doen ;-).

actie okt 2019Met trots presenteren we ons complete pakket voor het gezin.

Met het boek 'Breng Balans in je gezin' voor ouders, het prentenboek CONSENT! (3-talig) voor jonge kids, een 'Kleintje Besluit met CONSENT voor pubers', geschreven voor, maar vooral dóór pubers en een video-serie die je helpt dit stap voor stap te gaan doen!

Ga de komende maanden lekker aan de slag in de proeftuin van je gezin. Leer samen hoe het werkt, begin, maak fouten, heb het erover, doe het anders totdat het werkt en neem het ook mee naar je werk en ga er daar mee aan de slag. Zodat ook op deze manier er steeds meer verbinding ontstaat in jouw werk- en privésituatie.

 

Besluit met CONSENT

Wat is consent?
Wat levert werken met consent je op?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, ontvang gratis de eerste hoofdstukken van ons boek Besluit met CONSENT en ontdek de antwoorden op deze vragen!

Invalid Input
© 2023 CONSENT-methode - techniek WEBJONGENS