online

online

zorg

zorg

gemeenten

gemeenten

bedrijven

bedrijven

onderwijs

onderwijs

gezin

gezin

individueel

individueel

Het Ger-Consentspel als teambuilding?

Een van de agendapunten voor de verdiepingskring is dit keer “Hoe introduceer je de methode op de werkvloer? Hoe begin je er mee?”. De leden van de verdiepingskring hebben allemaal sowieso de Gespreksleiderstraining van de CONSENT-methode® afgerond en 4x per jaar komen we samen om... nou ja: te verdiepen dus! Stuk voor stuk zijn we enthousiast en willen we de CONSENT-methode® graag toepassen, zeker ook in ons werk. Maar hoe doe je dat nu? Hoe krijg je collega’s ook enthousiast?

Hieronder de tips die wij verzameld hebben:spel met team

 • Ga het Ger-Consentspel spelen! De methode ervaren is vele malen krachtiger dan er over horen. Je kunt het spel spelen als een ontspannen én leerzame teambuilding activiteit.
 • Of je nodigt collega’s (of juist vrienden) bij je thuis uit om het spel te spelen. Maak er een feestje van!
 • Geef een spelbijeenkomst cadeau, dat is nog eens een origineel presentje!
 • De achterkant van het bierviltje (dat we uitdelen bij beurzen, dat bij het spel zit en dat je krijgt als je je inschrijft voor deze blogpost) staat uitleg over de letters van de CONSENT-methode®. Deze kun je gebruiken om de voordelen te benoemen.
 • Kennen jullie het gezegde: “Hoe eet je een olifant? Hapje voor hapje!” Dus: Zoek vruchtbare aarde. Inspireer collega’s, speel met hen het spel, leen het boek uit (of geeft het cadeau) en kweek zo stapje voor stapje enthousiastelingen.
 • Soms ligt je kans in een moeilijk thema/project. Lopen jullie vast in een bepaald onderwerp? Dan kun je voorstellen hierbij eens de CONSENT-methode® te proberen. Zo kunnen collega’s de waarde ervan ervaren en hoef je niet meteen compleet te reorganiseren.
 • Of spreek een proefperiode af. Ga een afgebakend aantal weken/maanden aan de slag met de CONSENT-methode® en doe zo ervaring op.
 • Onderzoek ook eens wat precies je behoefte is. Waarom wil jij de CONSENT-methode® gaan toepassen? Kun je de urgentie benoemen? Is er een specifieke situatie waarin je behoefte hebt aan een andere aanpak? Steek daarop in.
 • Als je bij een nieuw initiatief meteen hebt kunnen starten met de CONSENT-methode® vergeet dat niet nieuwkomers te voorzien van een introductie (bijvoorbeeld door het Ger-Consentspel te spelen).
 • Je kunt de methode ook in eerste instantie ook juist invliegen zónder het benoemen. Het gaat vanzelf opvallen dat je zaken anders aanpakt (bijvoorbeeld in rondes waarbij iedereen mag uitpraten) en dat dit werkt.
 • Gewoon doen! Niet gaan zitten wachten maar neem het initiatief, plan een spelbijeenkomst in. Laat je niet ontmoedigen, er zijn altijd sceptici.

Een uitgebreide lijst, maar zeker niet compleet. Aanvullingen zijn vanzelfsprekend zeer welkom! Deel ze hieronder in de reacties met ons!

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Laat je reactie achter

 1. Posting comment as a guest.
0 Characters
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location

thumb kleintje online 253x253

Geef rust & structuur aan je online overleg!

Een klein boekje om een allereerste indruk te krijgen en vandaag de eerste stap te zetten.

Speciaal gericht op online gebruik en dus dit is een download.

Maak effectief besluiten nog leuker! Ontvang de:

1. Gespreksetiquette
2. Van Motie tot Besluit

En ga meteen aan de slag!

Geschreven door:

Rachel Kruk

Rachel Kruk

Kleurrijk & inventief

e-mail  website linkedin

Gerelateerde artikelen

ontwerp & techniek WEBJONGENS © 2019 - in opdracht van Infini.nu

Deel dit artikel

Heb je iets gehad aan dit artikel? Deel het dan in je eigen netwerk!