consent

consent

zorg

zorg

gemeenten

gemeenten

bedrijven

bedrijven

onderwijs

onderwijs

gezin

gezin

individueel

individueel

Kinderen vliegen uit!

1.-Techniek-26-300x169Tja, en dan is opeens je oudste kind zover dat hij zelfstandig gaat wonen. Zelf ervaar ik het als heel plotseling en realiseer me dat een groot deel van mijn taak richting hem erop zit.

Ik hoef niet meer te weten waar hij is, geen rekening te houden met wanneer en of hij thuiskomt, de tafel nog maar te dekken voor vier als we voltallig zijn, hem 's ochtends niet te wekken, etc.

Dat mijn taak er voor een groot deel opzit, laat me nadenken over wat ik mijn kinderen wel/niet wil meegeven.
Had ik iets anders willen doen, ben ik iets vergeten, had ik misschien toch nog.....

Ik heb er thuis nog twee rondlopen, dus ik kan wellicht iets met de uitkomst van mijn overpeinzingen........ ;-)

Hij organiseert zichzelf. Hij heeft zijn eigen bedrijf en ja, nu hij zelfstandig woont en zelfstandig ondernemer is, mag hij ook zelfstandig in zijn levensonderhoud voorzien.

Het aanbod van mijn partner om een liquiditeitenbegroting te maken vond hij niet nodig. Hij had zelf al een overzicht gemaakt......

Hij kookt elke avond een gezonde, warme maaltijd. En als hij even langskomt en ik vraag of hij een hapje mee wil eten, bedankt hij vriendelijk met de woorden: "Ik heb zelf nog het e.e.a. liggen dat op moet".

Tja, wat geef je je kind mee?

Ik voel me dankbaar dat onze kinderen met de paplepel is ingegoten hoe ze op basis van gelijkwaardigheid leren meepraten, meebeslissen en dat ze deel kunnen nemen aan alle gesprekken die thuis gevoerd worden. Soms als deelnemer, soms als toehoorder, soms als adviseur.

Dat ze erbij zitten wanneer we onze financiën op orde maken, dat we vertellen hoe BTW, belasting en investeren werkt.

Dat ze weten dat ze zelf elk onderwerp op de agenda kunnen zetten en dat we daar, als het nodig is, een Gezinsoverleg voor organiseren.

Nu onze oudste aan het uitvliegen is, zie ik wat zijn scholing en opvoeding hem gebracht heeft.
Dat hij, door hem op basis van gelijkwaardigheid en verantwoordelijkheid op te voeden, grote vrijheid ervaart die hij nu op zijn heel eigen manier aan het invullen is.

Ik kijk met trots naar mijn prachtige, zelfstandige, vrolijke, ondernemende en verantwoordelijkheid nemende zoon en voel me dankbaar.

En natuurlijk geef ik nog graag bekendheid aan zijn bedrijf;
Valk-ICT;-)

Wat vind jij belangrijk om (je) kind mee te geven en waarom?

Ik zou het fijn vinden dat je hieronder in het comment veld een antwoord zou willen geven op bovenstaande vraag en kijk uit naar jullie antwoorden.

Dank je wel alvast!

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Laat je reactie achter

  1. Posting comment as a guest.
0 Characters
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Maak effectief besluiten nog leuker! Ontvang de:

1. Gespreksetiquette
2. Van Motie tot Besluit

En ga meteen aan de slag!

Over de auteur:

Baudy Wiechers - Grondlegger van de CONSENT-methode®

Baudy heeft de CONSENT-methode® ontwikkeld. Nu geniet ze van het delen van haar kennis door het geven van trainingen, het houden van spelbijeenkomsten en het opleiden van CONSENT-methode® Masters zodat zij ook hun kennis kunnen delen.

e-mail  website facebook twitter linkedin

ontwerp & techniek WEBJONGENS © 2019 - in opdracht van Infini.nu
CONSENT-methode gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren. Het stelt ons ook in staat om het bezoek te verwerken in statistieken voor eigen gebruik. Je gaat bij een bezoek aan onze website akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie over cookies in de privacyverklaring