fbpx

online

online

zorg

zorg

gemeenten

gemeenten

bedrijven

bedrijven

onderwijs

onderwijs

gezin

gezin

English

English

Nieuwe voorzet van ons poldermodel? (Open Brief aan Martijn Aslander)

Beste Martijn,

Fijn te lezen dat ook jij naar een nieuw poldermodel wilt. En dan wel meteen naar 5.0 want ik ben het helemaal met je eens dat de boel echt op de schop moet.
Niet een beetje anders, niet een beetje meer of minder van hetzelfde, maar echt anders.

Hoe gaaf zou het zijn, als we samen naar een gemeenschappelijk doel werken. Want willen we uiteindelijk niet allemaal hetzelfde?
Al noemt de één het 'voor gewoon goed werk' en zegt de ander 'iedereen kans op werk', waar het om gaat is dat we met ons allen onze maatschappij draaiend houden op een manier dat het voor iedereen leefbaar is (en dan ook nog graag in overvloed), dat we gelukkig zijn, dat de aarde nog wat langer mee kan omdat we er eindelijk beter voor gaan zorgen en dat we een bijdrage kunnen leveren in dit leven.

Laten we de impact van nieuwe technologie omarmen, gebruiken op alle gebieden waar dat kan en daarmee veel ruimte creëren voor echte aandacht voor elkaar. Zodat je gezellig samen een puzzel kunt maken van 1500 stukjes als je daar zin in hebt (zag er erg gezellig uit Martijn).
Laten we weer echt tijd nemen voor elkaar, weer leren naar elkaar te luisteren en tot besluiten komen die voor iedereen verrijkend zijn, goed uitvoerbaar, waarbij we gebruik maken van de wijsheid van individuen die actief deel uitmaken van het geheel.

Gelukkig hoeft daar niets nieuws meer voor worden uitgevonden en hoeft het kind niet met het badwater te worden weggegooid. Het is er al: de CONSENT-methode®.
Zoals je al schreef als recensie over het boek 'Breng Balans in je Gezin':
'Wat Mauk Mulder aantoont is dat machtsongelijkheid tot een hele hoop gedoe leidt, ook voor de machtigen zelf. Om wijs met macht of invloed om te gaan, heeft hij het over wederzijds, open overleg. Op die manier kunnen alle betrokkenen op een gelijkwaardig niveau praten over een situatie of een conflict. Dit behelst dan dat de machtigste tijdelijk zijn positie, of macht, niet laat gelden om tot een situatie te komen die voor iedereen gewenst is'.

Dit is waar de CONSENT-methode® over gaat, over die gelijkwaardigheid en om tot een situatie te komen die voor iedereen gewenst is.
Ik ben er klaar voor, dus werkgevers en werknemers, laten we aan de slag gaan!
En Martijn, ik help je graag het poldermodel 5.0 te realiseren!

Hartelijke groet,
Baudy Wiechers

 

Consent

1200 Resterende tekens


Anke Wiersma
Ik doe mee!

Wat is consent?
Wat levert werken met consent je op?

Besluit met CONSENT

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, ontvang gratis de eerste hoofdstukken van ons boek Besluit met CONSENT en ontdek de antwoorden op deze vragen!

Geschreven door:

Baudy Wiechers

Baudy Wiechers

Bevlogen & daadkrachtig

e-mail  website facebook linkedin

Gerelateerde artikelen

Deel dit artikel

Heb je iets gehad aan dit artikel? Deel het dan in je eigen netwerk!