fbpx

online

online

zorg

zorg

gemeenten

gemeenten

bedrijven

bedrijven

onderwijs

onderwijs

gezin

gezin

English

English

Online contact houden

Maart 2020

Op het moment wordt er een groot beroep gedaan op onze flexibiliteit en creativiteit. Zitten we de komende tijd uit of vinden we samen nieuwe wegen?

Thuis werken is noodzaak geworden en veel activiteiten vinden online plaats. Dat is wennen aan alle kanten!

Wij werken al jaren vanuit huis en wonen verspreid door het land. Daarom hebben wij sowieso al veel online contact met elkaar. Op een speciale pagina deelden wij afgelopen maandag al onze tips met jullie.

Intussen zijn we een werkweek verder en graag delen we een paar van de berichten die we de afgelopen dagen ontvingen.

Ter inspiratie:

Mark appt:
Ik wil graag even een succes delen in deze vreemde en lastige tijd.
Vanochtend een super georganiseerd en volgens de CONSENT-methode gestructureerd overleg geleid met 12 teamcoaches via Skype. Na en dankzij de ervaring met jullie op 20-2, durfde ik de uitdaging aan en met succes. Dank hiervoor!

Mariken deelt:
Onze leerling Sanne van 15 jaar, die vanochtend voor het eerst gespreksleider was van een Skype-kring vond het wel heel anders, maar ook leuk om te doen. “Maar een echte kring is natuurlijk wel fijner!”

Edgar mailt:
Gisteren voor het eerst een meeting gehad met de CONSENT-methode online. Nu heb ik in het verleden wel vaker via Whatssapp vergaderd, maar dit was een nieuwe positieve ervaring. Baudy Wiechers beheerst de methode als geen ander en weet die ook fantastisch toe te passen online. De groep waarmee de meeting was, bestaat uit creatieve flapuit mensen, maar ook tijdens deze meeting had Baudy de controle en was het prettig met elkaar overleggen, delen en kregen we allemaal een duidelijk beeld. Ook hierbij is de CONSENT-methode dus uitstekend toepasbaar!

Mathilde deelt:
Baudy, even terugkoppeling.... vandaag online vergaderd, waren met 9 mensen, ik was gespreksleider... ging goed. Deelnemers positief, ervaren het als prettig, met structuur, duidelijk.... dus voor herhaling vatbaar. Doe je dan het consentrondje via chatfunctie? Wij werkten namelijk met een programma waar je maar 4 mensen kunt zien en de rest niet (alleen als ze praten).

Het is als heel prettig ervaren en dit willen ze graag vaker! Dus dat online werken werkt: we worden experts!! De rol van gespreksleider is wel belangrijk om volgorde aan te houden en ook bij het vasthouden van het onderwerp.

Anouk reageert:
Dankzij de CONSENT-methode verliep een online vergadering in grote harmonie. Enkel de gespreksleider en de aangewezen spreker zetten hun microfoon aan terwijl de andere deelnemers de microfoon muten. Dat zorgt voor optimale aandacht voor het gesprokene. En consent kan altijd gegeven worden door een duidelijk hoofd- of duimgebaar (ja knikken/nee schudden; duim omhoog/omlaag). Het was een erg prettige manier van met elkaar communiceren en dankzij de methode verliep de vergadering voorspoedig en zonder ruis.

Je kunt je vast voorstellen dat we heel blij worden van deze berichten. Mensen die aan de slag gaan, bestaande mogelijkheden benutten en hetgeen ze geleerd hebben flexibel en creatief toepassen.
Zoals bij Mathilde, waar ze samen kozen om via de chatfunctie consent of niet consent te gaan.
Zoals bij Anouk die aangeeft dat met gebaren consent gegeven kan worden om zoveel mogelijk achtergrondgeluiden bij de diverse deelnemers uit te sluiten.

Onze Gekwalificeerde Gespreksleiders ondersteunen je graag om online teams te faciliteren in deze bijzondere tijd. Afhankelijk van jouw situatie bekijken we wat jij nodig hebt en hoe we dat kunnen vormgeven, dus neem vooral even contact op.

Hoe kunnen we jou verder helpen?

1200 Resterende tekens


Wat is consent?
Wat levert werken met consent je op?

Besluit met CONSENT

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, ontvang gratis de eerste hoofdstukken van ons boek Besluit met CONSENT en ontdek de antwoorden op deze vragen!

Geschreven door:

Baudy Wiechers

Baudy Wiechers

Bevlogen & daadkrachtig

e-mail  website facebook linkedin

Gerelateerde artikelen

Deel dit artikel

Heb je iets gehad aan dit artikel? Deel het dan in je eigen netwerk!