fbpx

Ons eerste consent

Door Anneke van Teijlingen

Deze keer deelt gastblogger Anneke haar recente ervaring met hun allereerste keer besluiten nemen met consent in haar gezin.
Lees haar persoonlijke verhaal:

'We hebben een mooi schrift gekocht, zo eentje met een magneet sluiting. Ik heb mijn vulpen er speciaal voor bijgevuld en op pagina 3 zet ik de eerste afspraken uit ons familie overleg.
We hadden altijd al een plek waar de kinderen en wijzelf onze bespreekpunten opschreven en we hadden al een geregeld familie overleg.
Wij dachten dan ook dat de overstap naar werken met consent niet groot zou zijn.

Maar daar heb ik me toch echt in vergist.
Dit werd een snelcursus loslaten en vertrouwen krijgen. Waar onze voorgaande overleggen er toch vaak in eindigden dat mijn man en ik het meest goede compromis oplegden aan het einde van een onderwerp, zagen wij nu vol verwondering hoe onze kinderen een visie vormden en deze durfden in te brengen.
Ik moest mijn voorgevormde ideeën loslaten en met hen samen kijken naar de onderwerpen.

En, tot onze ontroering dachten ze niet alleen aan zichzelf, maar wilden ze allemaal graag komen tot consent voor iedereen.
In plaats van een passief, oh oké, kwamen er nu ideeën en dragen we met elkaar verantwoordelijkheid voor de uitvoering van besluiten.

StrandhuisjesOnze oudste twee kinderen van 12 en 10 zijn gewoon de vakantie aan het regelen!
Ik ga straks met de twee middelsten de kleding regelen voor een bijzondere gelegenheid die we binnenkort hebben.
Er komt een tablet in huis, maar die schaffen we met elkaar aan en de taakverdeling en de wijze van taakverdelen is aangepast op ieders consent.

En dit was pas de eerste keer...'

Anneke is mediator sinds 2004. Zij staat voor laagdrempelige, bereikbare mediation. Haar focus ligt bij de kinderen in het familierecht. Via de volwassenen probeert zij de kinderen te helpen.
Anneke heeft een achtergrond in de zorg en vindt het een uitdaging om mensen te begeleiden in het vinden van de oplossing die het beste bij die mensen en die situatie past. Anneke is tevens actief als peer reviewer bij de Mediators Federatie Nederland en als supervisor in de traineeships.

Besluit met CONSENT

Wat is consent?
Wat levert werken met consent je op?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, ontvang gratis de eerste hoofdstukken van ons boek Besluit met CONSENT en ontdek de antwoorden op deze vragen!

Invalid Input
© 2023 CONSENT-methode - techniek WEBJONGENS