fbpx

online

online

zorg

zorg

gemeenten

gemeenten

bedrijven

bedrijven

onderwijs

onderwijs

gezin

gezin

English

English

Over ontzorgen en samenwerken

'Je komt veel verder als je het niet allemaal meer alleen doet. Een team om je heen verzamelen is belangrijk'. Ik kreeg deze tip een paar jaar geleden en kon er eerst niet zoveel mee. Ik had goede argumenten:

  • Een ander doet het anders dan dat ik het doe.
  • Een ander doet het vast minder goed dan ik het kan.
  • Als er iets fout gaat, dan moet ik iemand daarop aanspreken en het alsnog zelf doen.
  • En al dat overleg, dat duurt zo lang, dan heb ik het intussen zelf al drie keer gedaan.

Nu terug kijkend denk ik: "Tjonge, wat was dat een beperkte gedachtegang." Want intussen weet ik beter! Ik ben gaan samenwerken met Rachel, met Margo, met Arnoud, met Evert-Jan, met Asilda, met alle Trainers, met een Mastermind groep, met coöperaties, etc.

Wat heeft dat een vlucht gegeven in wat ik graag in de wereld neer wil zetten! Een paar voorbeelden:

  • Rachel die mij digitaal ontzorgt, die mijn klankbord is en zoveel toevoegt aan een eerste idee, zodat het een veel rijker idee wordt. En die zelf met zoveel ideeën komt dat we elke keer geïnspireerd worden en eigenlijk altijd teveel ideeën hebben om uit te voeren. En met wie ik natuurlijk ons nieuwe boek volledig samen gerealiseerd heb. Wat een samenwerking.
  • boek presentatieMet Margo begon ik Inspiratiedagen te organiseren. Mijn idee was veel statischer, door onze samenwerking kwamen er elementen in de dag die het geheel veel gevarieerder en actiever maakten.
  • Arnoud, mijn partner, die altijd mee wil denken. Filmpjes in elkaar zet omdat techniek helemaal niet mijn ding is. Die mij ontzorgt door veel taken in de huishouding over te nemen, zodat ik me kan richten op de expansie van de CONSENT-methode®.
  • Evert-Jan, die mijn boekhouding in orde maakt. Ik stapte weer in de valkuil om het zelf te willen doen en zat elke paar weken weer met een chagrijnig hoofd de boekhouding te doen. Koste me veel tijd en het klopte nooit helemaal. Hoe heerlijk om dat helemaal over te kunnen laten.
  • Asilda, die ons huis komt schoonmaken. Stil gaat ze door het huis heen, terwijl ik bijvoorbeeld dit blog kan schrijven.
  • En natuurlijk de CONSENT-methode® Trainers om me heen.

Wat een rijkdom om samen verder te werken aan de methode, zodat steeds meer mensen hiermee in aanraking komen en kunnen kiezen om op basis van gelijkwaardigheid te willen samenwerken en besluiten te nemen. Tijdens de van 'Besluit met CONSENT' voelde ik aan alle kanten wat samenwerken en ontzorgen echt voor mij betekent. We hadden een heel team om ons heen staan die allemaal bijdroegen om het tot een fantastisch feest te maken. De muziek, de gespreksleiders, de catering, de aanwezigen...

Ik heb geleerd vertrouwen te hebben en te geloven dat als dingen anders lopen, het vaak nog veel beter is dan verwacht omdat iedere betrokkene datgene doet wat hij /zij graag doet en/of goed in is. 'Alleen ga je sneller, samen kom je verder'. ALLEEN samen2

Niet voor niets de slogan op onze nieuwe banner. Samen levert rijkdom op, op allerlei gebied. Samen kom je tot de beste besluiten en door taken te verdelen, vertrouwen te geven en de dingen te doen waar je goed in bent en zelf energie van krijgt, kom je verder!

 

Wat doe jij om 'ontzorgt' te worden?

Heb je tips? Deel ze dan in de reacties!

1200 Resterende tekens


Rachel Kruk
Inderdaad: Oeps! Die was er doorheen geglipt... (gelukkig staat het op de fysieke banner goed).
Ik heb het aangepast, dank voor je reactie.

Gerdien
Interessante methode. Mooie banner, alleen een knoeper van een spelfout. Oeps.....
Karin Ohlenbusch
Tips heb ik niet. Maar wel ervaar ik steeds weer opnieuw dat ik verder kom door mij te openen.
Delen met anderen wat er speelt nu, op dit moment. Anderen zijn nodig om samen, maar ook alleen verder te komen. En.... Mijn zegeningen tellen! En die ZIJN er! Hetgeen tot dankbaarheid stemt. Het was een feest, de boekpresentatie van jou en Rachel, Baudy! En wat een mooie foto van Hans en Arnoud!

Wat is consent?
Wat levert werken met consent je op?

Besluit met CONSENT

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, ontvang gratis de eerste hoofdstukken van ons boek Besluit met CONSENT en ontdek de antwoorden op deze vragen!

Geschreven door:

Baudy Wiechers

Baudy Wiechers

Bevlogen & daadkrachtig

e-mail  website facebook linkedin

Gerelateerde artikelen

Deel dit artikel

Heb je iets gehad aan dit artikel? Deel het dan in je eigen netwerk!