fbpx
consent-ervaren-jul-2019 Passief iets aanhoren kan niet tippen aan ervaren - CONSENT-methode

Passief iets aanhoren kan niet tippen aan ervaren

Ervaring is de beste manier om met iets kennis te maken en om te leren. Passief horen praten over dingen is mooi, maar als je gaat ervaren, actief gaat praten of actief gaat luisteren, gaat voelen wat het betekent om iets op een bepaalde manier te doen, dan is dat heel wat anders.
Vergelijk maar eens een instemmend knikje of hardop uitspreken wat je wilt, wat je belangrijk vindt of hoe je tegen iets aankijkt. Heel verschil, nietwaar?

Wij werken meestal in kleine groepen, tussen de vier en tien personen. Steeds vaker wordt ons gevraagd om in grotere groepen iets te vertellen over de CONSENT-methode? Maar wij willen liever niet zoveel vertellen, omdat we van het ervaren zijn! Hoe kunnen we dit in een korte tijdspanne realiseren?
Om dit te kunnen faciliteren houden we tegenwoordig regelmatig interactieve presentaties.

Met een klein beetje uitleg over wat de methodiek inhoudt, een enkel ervaringsverhaal en vervolgens mogen de luisteraars aan de slag, zodat de toeschouwers veranderen van luisteraar naar actief betrokkene. We doen dat bijvoorbeeld door weer eens echt naar elkaar te luisteren, want hoe vaak doen we dat eigenlijk nog? Hoe vaak krijgt iemand het woord zonder dat zij in de rede gevallen wordt? En wat levert het je op als je goed luistert naar wat een ander zegt, zonder bezig te hoeven zijn met de gedachte dat jij ook iets moet vinden en wel nu, meteen!

Het reflecteren op wat het met je doet, geeft weer heel andere inzichten, is dus ook weer een vorm van ervaren. Op deze manier worden onze toeschouwers bij een lezing of presentatie actieve deelnemers die met nieuwe inzichten naar huis gaan en tips en tricks krijgen om meteen toe te kunnen passen.

Ben jij ook op zoek naar een boeiende, interactieve presentatie die je collega's, medewerkers of toehoorders op scherp zet, neem dan contact met ons op, zodat we een op maat, maar altijd interactieve, presentatie kunnen realiseren.

doen02

Besluit met CONSENT

Wat is consent?
Wat levert werken met consent je op?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, ontvang gratis de eerste hoofdstukken van ons boek Besluit met CONSENT en ontdek de antwoorden op deze vragen!

Invalid Input
© 2023 CONSENT-methode - techniek WEBJONGENS