fbpx

online

online

zorg

zorg

gemeenten

gemeenten

bedrijven

bedrijven

onderwijs

onderwijs

gezin

gezin

English

English

Rust in december

Onrustige tijden in december? Kids onrustig, jij onrustig, stress, daardoor ruzies, onduidelijkheid en helemaal geen vrede op aarde?

Hoe kan dit anders? Hoe houd jij het gezellig en kun je samen genieten van deze drukke én mooie periode?

Heldere afspraken maken is hier hét sleutelwoord. Helderheid geeft rust, als je weet waar je aan toe bent, kun je daarnaar handelen. Het geeft veiligheid en rust.

Blog GO dec 2016Neem dus de tijd om heldere afspraken te maken! Wees daarbij concreet: wie, wat, hoe, wanneer? Vaak wordt dit vergeten. Maar hoe kun je je aan afspraken houden en ernaar verwijzen als je niet eerst de tijd genomen hebt om deze afspraken samen in afstemming te maken? Of als de afspraken te vaag zijn.
Ook in mijn gezin gaan dingen niet vanzelf, het speelde nu weer. Mijn kinderen zijn grote pubers en ik kom in principe niet meer op hun kamers. Ze mogen hun kamer zelf opruimen, schoonhouden en gezellig maken.

Maar hun normen zijn beslist niet de mijne. Nu vind ik dat meestal niet zo erg, maar in dit geval waren we gevraagd mee te werken aan een artikel in een landelijk krant over bijzonder wonen. Hiervoor is het de bedoeling dat het hele huis gefotografeerd wordt. Dus ook de kamers van de kids...
Het besluit dat we mee willen doen aan deze reportage en dat er foto's gemaakt mogen worden hebben we in ons Gezinsoverleg mét consent genomen. Ook was vooraf bekend dat daar actie op zou moeten worden ondernomen, want de kamers zagen er zo niet uit om gefotografeerd te worden.

Het opruimen zelf is belangrijk, maar net zo belangrijk is het om af te spreken hoe we dit gaan aanpakken. Wie wat gaat doen en wanneer het af moet zijn. Daarom heb ik ons bij elkaar geroepen om samen een concreet plan te maken, om afstemming te krijgen op hoe we dit gaan aanpakken.
Ik vroeg wanneer het de kids uitkwam en heb gekeken hoe dat voor mij paste. Mijn agenda is goed gevuld, maar de kinderen hebben ook hun eigen planning. Daarmee moet dus rekening gehouden worden. Het moet niet alleen in hun planning passen, maar ook in de mijne! Dat is gelijkwaardig, toch?

Blog GO dec 2016 BSamen kwamen we tot een duidelijk actieplan. Iedereen weet waar hij of zij aan toe is en daardoor is het ook makkelijker om die actie, op tijd, uit te voeren. Het is niemand zomaar van bovenaf opgelegd, we zijn samen verantwoordelijk en kunnen dat ook zijn.
We weten allemaal hoe de afspraken tot stand gekomen zijn en weten hoe belangrijk het is om ons dan allemaal aan de gemaakte afspraak te houden en er niet zomaar van af te wijken.

Het resultaat? Kamers netjes, iedereen blij vanwege de opgeruimde kamers en de gezamenlijke besluitvorming om daar te komen en prachtige foto's! En de bonus? Rust en helderheid in huis en dit kunnen ook wij prima gebruiken in deze periode.

Vond je dit artikel nuttig?

Deel het dan en help anderen aan meer rust en helderheid in huis in deze periode !

Dat kan eenvoudig door onderstaande knoppen te gebruiken:

1200 Resterende tekens


Mailin Fleur
Ik ben nu ook heel nieuwsgierig naar de reportage, laat je weten wanneer en waar die te bekijken is?

Wat is consent?
Wat levert werken met consent je op?

Besluit met CONSENT

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, ontvang gratis de eerste hoofdstukken van ons boek Besluit met CONSENT en ontdek de antwoorden op deze vragen!

Geschreven door:

Baudy Wiechers

Baudy Wiechers

Bevlogen & daadkrachtig

e-mail  website facebook linkedin

Gerelateerde artikelen

Deel dit artikel

Heb je iets gehad aan dit artikel? Deel het dan in je eigen netwerk!