fbpx

online

online

zorg

zorg

gemeenten

gemeenten

bedrijven

bedrijven

onderwijs

onderwijs

gezin

gezin

English

English

Vakantie voorbij? Tijd voor afspraken!

lijstjeDe vakantie is nu echt voorbij, school is weer begonnen, de wekker loopt weer af 's ochtends. Tijd voor helderheid en alle regels weer eens even op een rijtje zetten om te zien of we er nog steeds consent mee gaan.

Wij doen dat door een gezinsoverleg te organiseren. Even weer afstemmen op elkaar. Even weer kijken welke afspraken nog gelden of welke aangepast kunnen worden. Even nieuwe schema's maken. Want ook de sporttijden zijn weer gewijzigd en dat heeft weer consequenties voor wie wanneer bijvoorbeeld kookt en de afwas doet.

Ik ben vooral degene die hier behoefte aan heeft. Mijn puberkinderen vinden het geloof ik allemaal wel best. Het loopt toch wel? Maar ook ik heb iets nodig. Ik heb nodig dat het lijstje op de koelkast klopt, zodat ik weet wie vandaag kookt en of ik vandaag de afwas moet doen of niet. Ik heb het nodig om in de agenda te kunnen zien welk kind wel of niet thuis komt met eten. En wie waar vandaan opgehaald moet worden.

Vaak voel ik even wat weerstand in mijn gezin, moet dat nou allemaal echt weer besproken worden? Is dat nou echt nodig? Voor mij is dit nodig. Dan kan ik weer rustig aan het werk. Dan hangt er weer een net lijstje op de koelkast en weet iedereen weer waar hij aan toe is (en hoeft het niet aan mij te vragen).

Het geeft rust en helderheid. Voorkomt conflicten waardoor harmonie ervaren kan worden.

We wennen er zo weer aan, de andere taken, het nieuwe ritme. Blij dat ik het toch weer op de agenda gezet heb. Ondanks de weerstand die er even was. Hier zie ik ook weer hoe belangrijk het is dat ik mijn eigen behoefte aangeef en daar naar luister. Want ik denk dat doordat ik meer rust ervaar, dit ook weer bijdraagt aan de sfeer in het hele gezin.

Hoe doe jij dat? Wil je ook eens in de zoveel tijd helderheid over de bestaande afspraken en ze opnieuw bevestigen? Ook als ze niet veranderd zijn, ze toch opnieuw met consent vaststellen? Of juist helemaal niet?

Ik ben benieuwd hoe dit voor jou werkt en hoe je dat in jouw gezin doet. Fijn als je dit wilt laten weten in het commentaarveld hieronder.
Dank je wel.

1200 Resterende tekens


Wat is consent?
Wat levert werken met consent je op?

Besluit met CONSENT

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, ontvang gratis de eerste hoofdstukken van ons boek Besluit met CONSENT en ontdek de antwoorden op deze vragen!

Geschreven door:

Baudy Wiechers

Baudy Wiechers

Bevlogen & daadkrachtig

e-mail  website facebook linkedin

Gerelateerde artikelen

Deel dit artikel

Heb je iets gehad aan dit artikel? Deel het dan in je eigen netwerk!