fbpx

Vergaderen… gruwel, wat een bron van frustratie!

Laten we - voordat we in oplossingen gaan denken – eerst eens goed naar het probleem kijken. Wat zijn nou de grootste “irritatiefactortjes” tijdens een overleg met je collega’s, mede bestuurders, je verenigingsleden…?

6 vergaderfrustraties

Ik zal aftrappen met de voorbeelden die ik vaak tegenkom. Uiteraard in tekst én beeld. Welke herken je?

vergader frustraties

A – Haantje de voorste

Die ene persoon die altijd aan het woord is, alles weet en alles al besloten heeft voordat de vergadering überhaupt begonnen is. Of, nou ja… zo voelt het in elk geval.

B – Geen speld tussen te krijgen

Je krijgt er gewoon geen speld tussen en je hebt geen puf om met geweld het woord te nemen. Dan moeten ze het zelf maar weten en houd je je goede ideeën voor jezelf.

C – De draad kwijt

Ze laten je gewoon niet uitpraten. Jouw inbreng lijkt wel weggedrukt te worden. Voordat je echt gestart bent bent, beginnen mensen al te reageren of stellen ze kritische vragen. Is het gek dat je dan de draad kwijt raakt? En als je pech hebt, krijg je het verwijt dat je onsamenhangend bent… lekker dan.

D – Domme vragen

Oké, domme vragen bestaan niet, maar mensen die compleet onvoorbereid in een vergadering zitten… Argh! Lees. Dan. Gewoon. De. Stukken. Eens. Voor. De. Vergadering!!!

E – Er komt geen einde aan

Gaap. Fijn dat jíj jezelf zo graag hoort praten en je idee zo geweldig vindt, maar er zitten hier meer mensen aan tafel, hoor!

F – Connected?

Geweldig dat je via je mobiel zo bereikbaar bent. Al die prachtige nieuwe media stellen je in staat om maximaal connected te blijven. Behalve dan met de mensen waarmee je in één ruimte zit…

Oude gewoontes veranderen is niet gemakkelijk...

... dat weten we. Een keer aan den lijve ervaren hoe een evenwichtige, gestructureerde vergadering, bijeenkomst of gesprek ook kan verlopen, is dan vaak heel motiverend. Een online kennismaking kan de start zijn van een andere manier van vergaderen. 

Besluit met CONSENT

Wat is consent?
Wat levert werken met consent je op?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, ontvang gratis de eerste hoofdstukken van ons boek Besluit met CONSENT en ontdek de antwoorden op deze vragen!

Invalid Input
© 2023 CONSENT-methode - techniek WEBJONGENS