fbpx

Waarom zou je met consent werken in je bedrijf?

Lastig hè, medewerkers die zich met allerlei zaken bemoeien, terwijl ze gewoon moeten doen wat jij zegt!
Als dit een werkwijze is waar je blij van wordt – dat je medewerkers moeten doen wat jij zegt en verder niet moeten zeuren – dan is dit blog niet voor jou geschikt en zal je ook niet blij worden van de CONSENT-methode®.

puzzelAls je gebruik wilt maken van de unieke kennis en vaardigheden die elk individu heeft, dan raad ik je aan verder te lezen. 

Werken met de CONSENT-methode® levert je effectieve besluiten op die daadwerkelijk uitgevoerd worden. Besluiten die genomen worden op basis van gelijkwaardigheid en waarbij elke stem telt.

Door gebruik te maken van de kennis van alle leden van de groep, is er veel meer expertise aanwezig en kom je tot een veel rijker besluit dan wanneer één persoon er over nadenkt en een besluit neemt.
Meer mensen weten nu eenmaal samen meer. Door het er met elkaar over te hebben, door elkaar te inspireren, door gebruik te maken van elkaars expertise komt er altijd het beste besluit uit.

Wat ik bijzonder vind is dat mensen die zijdelings bij het onderwerp betrokken zijn, een heldere kijk hebben op het onderwerp. Ze hebben geen last van 'bedrijfsblindheid', denken niet vanuit een kokerblik omdat ze niet te diep in de materie zitten en 'zien' daardoor mogelijkheden die voor anderen niet meer zichtbaar zijn.
Het kan dus lijken dat het lastig is dat er iemand bij zit die er weinig van af weet, maar dat kan dus juist heel anders uitpakken.

Graag willen we jou laten ervaren wat er gebeurt als je een onderwerp verrijkt door goed naar elkaar te luisteren om zo tot een besluit te komen met consent. Doe daarom eens mee met een online kennismaking met de CONSENT-methode. 

Besluit met CONSENT

Wat is consent?
Wat levert werken met consent je op?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, ontvang gratis de eerste hoofdstukken van ons boek Besluit met CONSENT en ontdek de antwoorden op deze vragen!

Invalid Input
© 2023 CONSENT-methode - techniek WEBJONGENS