fbpx

Gespreksleiders Opleiding

Voor teamcoaches, projectleiders, teamleiders, teams

De gespreksleider speelt een cruciale rol in het op koers houden van een bijeenkomst en kring.

Een ervaren gespreksleider heeft vertrouwen in de methode en straalt daarmee rust uit. Op het moment dat knelpunten boven water komen, gaat je team (de kring) deze aan en stuurt samen toe naar een groeimoment. Teamontwikkeling op haar best!

We beginnen bij het vormgeven van een bijeenkomst en welke stappen je zet tot een consentbesluit. Vervolgens gaan we de methode verder verankeren en leggen we een stevige basis waarmee jij in jouw praktijk aan de slag kunt.

Na afloop van deze training heb je zelfvertrouwen als gespreksleider en kun je een kring vaardig leiden zodat er effectief vergaderd wordt.

Dit scheelt uiteindelijk veel tijd! Bovendien is door het nemen van heldere, gedragen besluiten de betrokkenheid van iedereen groot en loopt de uitvoering veel soepeler.

We gaan met een groep van maximaal 6 personen aan de slag. Elke deelnemer gaat oefenen als gespreksleider en krijgt hierop feedback van de kringleden. We verdiepen op de uitgangspunten van de methode en schrijven een Kringwerkwijzer. Ook andere kringvormen en situaties zoals open verkiezingen en conflictoplossing volgens de CONSENT-methode komen uitgebreid aan de orde.

De training bestaat uit 4 trainingsdagen met een periode van ca. 2 weken ertussen. Elke deelnemer wordt gevraagd tussen de trainingsdagen te oefenen en voor elke trainingsdag eigen bespreekpunten in te brengen.

Na afloop van de training bieden we je verschillende mogelijkheden om online contact te leggen en te houden met gelijkgestemden. Een mooi steuntje in de rug.

Veelgestelde vragen

Ik weet nog niet zeker of het écht iets voor me is. Op papier lijkt het leuk, maar werkt het ook in de praktijk?

Eens per maand kun je aansluiten bij een gratis online kennismaking. In 1,5 uur tijd doe je dan ontspannen en interactief een eerste ervaring met de methode op. Zodat je even kunt voelen of het bij je past.

Neem contact met me op over de Gespreksleiders Opleiding

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
vul je telefoonnummer in
Invalid Input
Please let us know your message.
Invalid Input
© 2023 CONSENT-methode - techniek WEBJONGENS