online

online

zorg

zorg

gemeenten

gemeenten

bedrijven

bedrijven

onderwijs

onderwijs

gezin

gezin

English

English

Groeien met CONSENT

Groeien met CONSENT

Dat valt nog niet mee, de principes van de CONSENT-methode® in de praktijk brengen! De praktijk is nog best weerbarstig. Wat te doen met die collega die steeds eindeloos aan het woord blijft? En hoe houd je het kringlid dat keer op keer niets toe te voegen heeft toch betrokken? Omdat jij de Basistraining hebt gevolgd ben jij opeens de gespreksleider. Leuk om te doen, maar wat extra oefening is wel gewenst om het geheel soepel te laten verlopen en de methodiek in de praktijk optimaal toe te kunnen passen.

Laten we meteen maar beginnen met: je bent niet de enige, die dit nog lastig vindt! Wij geven al jaren trainingen en gebruiken de methode al veel langer in de praktijk. Keer op keer zien we dat mensen en organisaties moeten groeien in deze andere vorm van met elkaar overleggen. Oude gewoontes steken op onhandige momenten de kop weer op en soms worden er stappen overgeslagen die vervolgens later in het proces onduidelijkheid veroorzaken.

gespreksleider

De gespreksleider speelt een cruciale rol in het op koers houden van een bijeenkomst en kring.

Een ervaren gespreksleider heeft vertrouwen in de methode en straalt daarmee rust uit. Op het moment dat knelpunten boven water komen, gaat je team (de kring) deze aan en stuurt samen toe naar een groeimoment. Teamontwikkeling op zijn best!

In de Basistraining leerde je vooral hoe je een bijeenkomst vormgeeft en welke stappen je zet tot een besluit. In de Gespreksleiderstraining gaan we de methode verder in je organisatie verankeren, leggen we een stevige basis om te kunnen doorgroeien. Daarnaast gaan de deelnemers vooral heel veel oefenen als gespreksleider zodat je steeds steviger in je schoenen komt te staan. Gaandeweg ga je jouw persoonlijke leiderschap authentiek vormgeven.

Drie dagen gaan we met een groep van maximaal 6 personen aan de slag. Elke deelnemer is regelmatig aan de beurt als gespreksleider en krijgt hierop feedback. We gaan verdiepen op de uitgangspunten van de methode en schrijven een Kringwerkwijzer.

Ook andere kringvormen en situaties zoals open verkiezingen en conflictoplossing volgens de CONSENT-methode® komen uitgebreid aan de orde. Daarnaast is er – zoals jullie van ons gewend zijn – volop ruimte voor het inbrengen van eigen punten. Zo krijgt de training vorm!

De training kan gevolgd worden door individuele deelnemers of als incompany training.

Interesse om mee te doen aan een training voor individuele deelnemers? Klik hier voor meer informatie.

Interesse om mee te doen met je team? Vul dan onderstaand formulier in.
We nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken en maken op basis daarvan een passend voorstel.

Na afloop van deze training ben je zelfverzekerd over jezelf als gespreksleider en kun je een kring vaardig leiden zodat er effectief vergaderd wordt.

Dit scheelt uiteindelijk heel veel tijd! Bovendien blijft door het nemen van heldere, gedragen besluiten de betrokkenheid van iedereen groot en loopt de uitvoering veel soepeler.