Skip to main content

Hoe kom ik aan die handige viltjes?

Onze ‘bierviltjes’: Spiekbriefjes gedrukt op bierviltjes. Van deze rondjes hebben we verschillende varianten, te beginnen bij de gespreksetiquette. Daarnaast zijn er - in dezelfde ronde vorm - de stappen van ‘motie tot consent’, ‘open verkiezingen’ en ‘conflictbemiddeling’ in ronde vorm.

Intussen gaan deze spiekbriefjes al een heel wat jaren mee (al heeft de inhoud tussendoor geregeld een update gehad) en zijn ze een herkenbaar onderdeel van de CONSENT-methode geworden. Geregeld krijgen we de vraag: “Hoe kom ik aan die viltjes?”

Er zijn in het kort twee opties:

  • Via en trainer, bijvoorbeeld tijdens een online kennismaking of bij een training of opleiding.
  • Bij een boek dat je in onze webshop besteld. Onze “Kleintjes” vallen ook onder boeken, daar doen we ze ook bij.

Kan je de viltjes ook los bestellen? Nee, en dat heeft een eenvoudige reden: het zijn spiekbriefjes! Handig omdat je tijdens een overleg liever niet in een boek of syllabus wilt bladeren om op te zoeken “Hoe was het ook alweer?”.

Wil je succesvol met de methode starten dan heb je in eerste instantie nét iets meer nodig. We willen voorkomen dat mensen de methode gaan testen puur op basis van de spiekbriefjes. Het gevaar van ‘een beetje met CONSENT’ werken is namelijk dat je een frustrerende, onduidelijke of in het ergste geval onveilige situatie creëert. Niet leuk voor je team/groep en ook geen goede reclame voor de CONSENT-methode.

De minimale informatie die je nodig hebt om kennis te maken staat beschreven in onze Kleintjes. Deze boekjes in A6-formaat zijn er rondom verschillende thema’s. Zit jouw thema er niet bij? Geeft niets, dan kies je er gewoon een die je aanspreekt. De methode is overal hetzelfde, de ervaringsverhalen zijn per boekje specifiek.

De leukste manier om kennis te maken met de CONSENT-methode is het meedoen aan een kennismakingsworkshop. Eens per maand organiseren we een gratis online kennismaking en daarnaast kun je - tegen een overzichtelijke vergoeding - een kennismaking met je eigen groep op eigen locatie organiseren.

 

P.S. Heb je bij ons de Gespreksleiders-opleiding gedaan dan hebben we je voorzien van materiaal om je team of groepen mee te nemen in de CONSENT-methode. Link kwijt? Meld je dan even ;-)

Dit artikel is geschreven door

Baudy Wiechers

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schrijf je in voor onze
maandelijkse nieuwsbrief

Ontvang gratis de eerste hoofdstukken van ons boek Besluit met CONSENT en ontdek antwoorden op de vragen: Wat is consent en wat levert werken met consent je op?