Skip to main content

Carien Kirkels

Partner, Community Building, Trainer, Gespreksleider

Ik had altijd al wel het gevoel dat er iets niet klopte. Ik was heel erg goed in het leiden van vergaderingen. Ik had de wind er flink onder en met een flinke dosis daadkracht werden er veel praktische dingen goed geregeld. Ik was in de veronderstelling dat als iets wilde dat je dan je standpunt luid en duidelijk naar voren moest brengen. Na een flinke burn out ging dat overschreeuwen van mezelf en van anderen in onze maatschappij me tegenstaan. Nadat mijn zoon overgestapt was van regulier- naar democratisch onderwijs kwam ik in aanraking met de CONSENT-methode. Een methode, waar je naar elkaar luistert en waar je samen een beslissing neemt. Wat vond ik het moeilijk om goed te luisteren naar iedereen en nog steeds voel ik me wel eens ongeduldig, als het lang duurt. Ondertussen weet ik dat het altijd een mooi resultaat oplevert, als iedereen gehoord en gezien wordt.

Ik heb geleerd dat ik het ontzettend waardevol vind als iedereen aan de beurt komt. En het stukje gelijkwaardigheid in de methode daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Ik pas de CONSENT-methode regelmatig thuis toe met mijn pubers. Tijdens de avondmaaltijd maken we altijd een rondje over ieders dag en in het weekend is er regelmatig familiekring. Alle onderwerpen binnen het domein van de kinderen komen hierbij aan bod. En menig discussiepunt over bedtijden, kleedgeld en huisregels zijn hier al beslecht. En omdat iedereen gehoord wordt en we samen afspraken maken zijn ze ook duurzaam.

Carien Kirkels

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Creatief en inclusief

Als partner van de CONSENT-methode houd ik me bezig met community building. Als je opgeleid bent tot gespreksleider, houden we graag verbinding. We helpen je om in de praktijk met de methode te werken. Ik organiseer ontmoetingsdagen en Spelenderwijs-CONSENT om met en van elkaar te leren over onze methode. Je komt me tegen op leuke netwerk-events die passen bij de CONSENT-methode.