fbpx
Carien Kirkels

e-mail   podcast

Carien Kirkels

Trainer & gespreksleider

Zelf ben ik opgegroeid in een nogal directieve omgeving, waar je hard moest praten om gehoord te worden. Je moest ook erg assertief zijn. Gelukkig ben ik dat wel. Na een flinke burn out ging dat overschreeuwen van mezelf en van anderen in onze maatschappij me tegenstaan. Nadat mijn zoon overgestapt was van regulier naar democratisch onderwijs kwam ik in aanraking met de CONSENT-methode. Een methode, waar je naar elkaar luistert en waar je samen een beslissing neemt. Wat ontzettend moeilijk vond ik het om goed te luisteren naar iedereen en nog steeds voel ik me wel eens ongemakkelijk als het lang duurt.

Ik heb geleerd dat ik het ontzettend waardevol vind als iedereen aan de beurt komt. Mijn dochter is erg introvert en ik vind het belangrijk om ook haar goed te horen. Zo passen we nu de CONSENT-methode op dagelijkse basis thuis toe. Tijdens de avondmaaltijd maken we altijd een rondje over ieders dag en in het weekend is er altijd familiekring. Alle onderwerpen binnen het domein van de kinderen komen hierbij aan bod.

Relaxed & eerlijk

In 2014 volgde ik bij Baudy de Basistraining en daarna de Gespreksleiderstraining. Ik ben drie jaar lang lid geweest van de Verdiepingskring om de methode te blijven uitdiepen en er meer over te leren. Ik speel graag het spel met je of help je om deze methode thuis toe te passen. Daarnaast assisteer ik Trainers bij het geven van trainingen aan grote groepen.

Naast de CONSENT-methode ben ik ambassadeur voor WOMEN Inc. Een landelijke organisatie die strijdt voor gelijke behandeling van mannen en vrouwen. Ik werk daar als gespreksleider. Het leiden van gesprekken is een passie van mij.

Carien

(complimenten van anderen)

Blogs door Carien:

© 2023 CONSENT-methode - techniek WEBJONGENS