fbpx

Themadag rond CONSENT

Of je nu nieuw bent en nieuwsgierig of je wil je verder verdiepen, een themadag is altijd verhelderend!

Rond een bepaald thema gaan we een dag lang over en met de CONSENT-methode aan de slag. De basis komt sowieso aan bod (zie ook kader rechtsonder aan deze pagina) en het specifieke thema krijgt vorm aan de hand van de vragen die leven in de praktijk van de deelnemers. Jij dus!

Door het jaar heen zullen steeds wisselende thema's aan bod komen. Scroll verder om te zien wat er in de planning staat! Heb jij een thema of onderwerp waar je het graag over wilt hebben? Laat het ons weten, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

team

Oude gewoontes steken de kop op of je wilt rustig aan beginnen

Heb je al ervaring? Fris dan je basiskennis weer even op (vaak sluipen in de praktijk eigen gewoonten in die niet altijd helpend zijn).

Ben je nieuw? Laat je dan door de trainer en de meer ervaren deelnemers meenemen in de structuur van de methode en doe handvatten op om je eigen overleg een nieuwe impuls te geven.

Sowieso: laat je verrassen door de frisse blik van anderen. Je brengt deze dag je eigen agendapunten in die gerelateerd zijn aan het thema. De andere deelnemers doen dat ook. Zo zijn geen twee themadagen hetzelfde. Zelfs al hebben ze een zelfde thema.

In de agenda hieronder  je zie de dagen waarvoor je je als individuele deelnemer kunt aanmelden.

  • Voor wie? Iedereen die er zin in heeft; mét of zonder ervaring
  • Door wie? Een themadag wordt begeleid door een ervaren CONSENT-methode Trainer.
  • Kosten? wisselend per locatie/onderwerp
  • Materiaal? De trainer zorgt voor het trainingsmateriaal (een 'Kleintje' naar keuze, de viltjes, de agenda). Bij de online workshop wordt dit in overleg toegestuurd.

Ook met een eigen groep (In Company) kunnen we een themadag voor je organiseren. Hiervoor maken we graag een voorstel op maat.

Aan bod komt sowieso:

  • De uitgangspunten van de CONSENT-methode.
  • Onze Gespreksetiquette.
  • De structuur van een bijeenkomst.
  • Wat is consent?
  • Hoe kom je van motie tot consent?

Plus agendapunten horend bij het thema!

Agenda

Themadag: wonen

Gelijkwaardigheid overleg en gedragen besluiten in jouw wooninitiatief/groep

Steeds meer nieuwe vormen van wonen ontstaan. Communities, woongroepen, gedeelde huishoudens etc. Hoe laat je dat soepel verlopen? Hoe zorg je ervoor dat jullie op 1 lijn blijven, er op een prettige manier overleg plaatsvindt en er besluiten genomen worden die iedereen uitvoert? Zodat het samen wonen echt meerwaarde heeft en jullie het ‘goed’ met elkaar hebben?

Deze Themadag kun je volgen als initiatief of bestaande gemeenschap. Je kunt je individueel of als groep inschrijven. Bij de individuen gaat er een datumprikker uit zodra we 5 aanmeldingen hebben. De kosten zijn € 250 p.p., inclusief trainingsmateriaal en exclusief btw.

Heb je interesse in deze themadag? Laat dan je gegevens achter en je hoort snel van ons.

samen wonen
maak een (of meer) keuze
Please let us know your name.
Please let us know your email address.
vul je telefoonnummer in
Invalid Input
Invalid Input
© 2023 CONSENT-methode - techniek WEBJONGENS