fbpx
Suzanne Thissen

e-mail  website  podcast

Suzanne Thissen

Trainer & gespreksleider

Vrijheid en gelijkwaardigheid, daar was ik aan toe na 20 jaar te hebben gewerkt in het reguliere onderwijs. Vrijheid in leren, en invloed hebben op de besluitvorming, óók door kinderen. Dit komt samen op DOE, de democratische school die we vijf jaar geleden hebben opgericht. Daar nemen we besluiten met behulp van de CONSENT-methode. Iedereen die iets wil, schrijft het op in een motie en brengt het in de betreffende kring. Daar luisteren we naar elkaars mening en komen we tot een gedragen besluit.

Ook in mijn gezin met twee grote dochters gebruiken we deze methode. Bij het oplossen van geschillen blijkt het ook heel heilzaam.

Toegewijd & helder

Zes jaar geleden ben ik me gaan verdiepen in de CONSENT-methode. Ik heb verschillende trainingen gevolgd en later ook gegeven. Sinds die tijd werk ik er dagelijks mee; het is het een levenshouding geworden. Elkaar uit laten praten is hierin een heel belangrijke waarde.

In veel organisaties vindt een verschuiving plaats van een hiërarchisch model naar meer zelfsturende teams. Maar hoe doen we dat, zelf sturen? Hoe nemen we dan voortaan besluiten? De CONSENT-methode is hierin een heel duidelijk hulpmiddel. Ik kan je helpen om je deze handige ‘tool’ eigen te maken. Om het zowel op je werk als in je gezin te gebruiken. Eenvoudig en doeltreffend.

Suzanne
© 2023 CONSENT-methode - techniek WEBJONGENS