Skip to main content

Ontspannen de zomer in met consent!

Over enkele weken begint voor velen de zomervakantie. Met een gezelschap van onbekenden, vrienden of familie eropuit. Super leuk natuurlijk, maar soms ook een heel gedoe. Het begint al bij het inpakken. Wat kan er mee en wat niet? Zit je net rustig met je boekje onder een boom of op het strand, willen de anderen dat je mee iets gaat doen. Hoe maak je er samen een toffe vakantie van? De CONSENT-methode helpt je op weg.

Onze Gespreksetiquette is een mooi startpunt. Het zijn een soort van spelregels die je met elkaar afspreekt. Deze gelden in eerste instantie voor ieder gesprek dat je met elkaar hebt, maar je zou ze ook verder door kunnen trekken en op basis van de Gespreksetiquette vakantieplannen samen kunnen vormgeven.

De eerste regel zegt: Iedereen komt aan de beurt. Niet zomaar random, maar gewoon één voor één, zodat iedereen iets in kan brengen als er plannen worden gemaakt. Vertalend naar de vakantie: Spreek bijvoorbeeld met elkaar af dat iedereen een activiteit kiest om samen te ondernemen en spreek die naar elkaar uit in een ronde.

Zou het lukken om daarbij elkaar niet in de rede te vallen? Niet meteen te reageren, aan te vullen of in te kleuren naar jouw smaak? Natuurlijk mag je vragen wat de ander precies bedoelt, maar de discussie laten we deze keer achterwege. Ontdek voor jezelf wat er in de plannen van de anderen zit voor jou. Ga door tot alle plannen gedeeld zijn, helder zijn en bekend is wie wat wanneer gaat doen. Tijd om op avontuur te gaan! Wij wensen je veel vakantieplezier!

Zin om van tevoren alvast te oefenen, volg dan de posts op onze socials. Bij elke 'regel' hebben we een praktische oefening bedacht, zodat je de Gespreksetiquette kunt ervaren. Op onze site vind je een filmpje waarin ze kort worden uitgelegd. Wil je nog een actieve ervaring opdoen onder begeleiding van een ervaren CONSENT-methode Trainer, sluit dan aan bij onze gratis online kennismaking op dinsdag 25 juni..

Dit artikel is geschreven door

Annemiek Kamp

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.